Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Формула 1
| Обновлено 12 апреля 2013, 11:45
4524
7

Формула 1: Шанхайский юбилей + ВИДЕО

Анонс предстоящего Гран При Китая на Sport.ua

| Обновлено 12 апреля 2013, 11:45
4524
7
Формула 1: Шанхайский юбилей + ВИДЕО

Робота імперії Берні Екклстоуна останнім часом працює хоч і не бездоганно, чого варті постійні проблеми іспанських і німецьких організаторів, які неспроможні задовольняти непомірні фінансові апетити англійця, але в чому сучасній Формулі 1 не відмовиш, так це в умінні робити шоу зі спорту. Ось і цього року вболівальники протягом березня отримали такі необхідні адреналінові ін’єкції, після чого настала тритижнева пауза, яка дала вдосталь часу поміркувати над спортивною формою команд, пілотів, обговорити до хрипоти в голосі чи вибитих клавіш на клавіатурі ситуацію в Red Bull і Mercedes наприкінці малайзійської гонки. І ось нарешті пауза завершується і новий етап, а разом із ним нові протистояння лицарів керма і педалей відновлюються.

Звісно, що технічні штаби команд працювали не шкодуючи себе заради покращення власних болідів, і вже в Шанхаї слід очікувати, що головні дійові особи тільки додадуть. Приїхавши до Китаю практично всі керівники команд випромінюють оптимізм, заявляючи, що під час перерви вони краще змогли вивчити поведінку своїх болідів і неодмінно зробили вдосконалення, які допоможуть вести боротьбу за якнайкращі результати. За великим рахунком справжній якісний прорив і варто, і хотілося б побачити від McLaren, тоді боротьба за перемогу або подіум стане ще гарячішою.

Але за ці тижні не тільки доводками болідів жили команди – McLaren, наприклад,  підписала угоду з Gilette, а Фернандо Алонсо особисто провів тест-драйв нового суперкару з Маранелло LaFerrari:



Цьогорічний візит до Шанхаю стане 10-м в історії Формули 1 і цікавою особливістю траси є те, що тільки Льюісу Хемілтону вона підкорилася більше одного разу – у 2008-му і 2011-му, а всього дев’ять попередніх гонок тут виграли восьмеро різних пілотів. Для двох німців ці перемоги стали знаковими: тріумф у 2006-му став останнім в кар’єрі Шумахера, а для минулорічна перемога Росберга була дебютною:



Будучи традиційним для архітектурного бюро Германа Тільке автодром у Шанхаї пропонує пілотам розгадати складну загадку налаштування боліду, де треба врахувати та збалансувати машину для проходження повільних поворотів, швидкісних віражів і двох довгих прямих. А також не забувати, що перший поворот разом із бенкінгом при виїзді на задню пряму є справжніми убивцями передньої лівої шини.

В Pirelli на китайський етап вперше в сезоні привезли комбінацію шин Soft і Medium. Пол Хембрі поділився своїми прогнозами: «Гонка в Китаї часто виявляється однією з кращих в сезоні, адже в ній багато що вирішує стратегія. Цього року наші суміші стали більш м’якими, ми навмисне збільшили зношування, але досвід показує, що команди і пілоти швидко до цього адаптуються. Автодром в Шанхаї менше навантажує гуму, порівняно з трасою в Малайзії, і ми чекаємо, що команди будуть використовувати стратегію трьох піт-стопів, хоча хтось може спробувати проїхати дистанцію лише з двома. Минулого року гонку виграв Ніко Росберг за кермом Mercedes, він з самого початку уїк-енду знайшов підхід до гуми і зміг здивувати багатьох. Все це свідчить про те, що за оптимальної роботи з шинами в цій фазі сезону можна досягти прекрасних результатів». Як саме мають працювати шини на китайському асфальті можна побачити у прев’ю від італійців:



Складно не погодитися з представниками Pirelli в тому, що тільки правильний підхід до роботи з шинами стане, мабуть, вирішальним фактором в боротьбі за Великий приз Китаю.

Небесна канцелярія сюрпризів у вигляді дощу не обіцяє. Погода буде сонячною, інколи хмарною, а повітря прогріватиметься з +19С у п’ятницю до +22С +23С у дні кваліфікації та гонки.

У букмекерів головними фаворитами майбутньої гонки є Феттель – 3,25 і Алонсо – 5,00. Високими шанси на перемогу залишаються і у пілотів Mercedes: Хемілтон – 7,50 і Росберг – 8,00; компанію яким складають Ряйкконен – 8,00 і Веббер – 9,50.

Чого ж нам чекати від китайського етапу? Насамперед цікаво подивитися на те, яким чином будуть розвиватися події всередині Red Bull. Особливо після того, як Феттель вже в Шанхаї підлив олії в багаття конфлікту з Веббером, заявивши, що Марк «не заслужив» перемоги в Сепангу, що він «недостатньо добре допомагав команді раніше» і що якби ситуація повторилася, то він «можливо все зробив би так само». Гаряченький етап доведеться пережити всім працівникам Red Bull Racing – головне щоб після цього в боксах не з’явилася перегородка і холодна війна пілотів не перейшла у більш жарку фазу, хоча проти цього однозначно не будуть проти в Ferrari, Mercedes, Lotus і McLaren.

Що ж стосується уїк-енду в цілому, то варто уважно стежити за Алонсо, який однозначно буде прагнути компенсувати втрату очок в Малайзії, і Ряйкконеном – фін добре пам’ятає стратегічний прорахунок минулого року і тепер від нього не варто чекати ризикованих експериментів з тактикою.

Ну і наостанок варто згадати слова Олександра Погосського про поганого солдата, який не мріє стати генералом. От і Адріан Сутіл після великого розчарування в Малайзії ставить собі за мету фінішувати на подіумі! Сміливі слова німцю тепер треба втілювати в життя в ситуації, яка явно не сприятиме цьому, але ж і без здорових амбіцій пілоти рідко коли чогось досягають.

Гран-прі Китаю, Шанхай, 12-12 квітня, п’ятниця – неділя

Довжина кола

Кіл в гонці

Дистанція

Найшвидше коло в сучасній конфігурації:

5,451 км

56

305,066 км

кваліфікація: 1'33.706 (2011, Себастіан Феттель)

гонка: 1'32.238 (2004, Міхаель Шумахер)

Перша практика 05:00* – п’ятниця 12 квітня

Друга практика 09:00 – п’ятниця 12 квітня

Третя практика 06:00 – субота 13 квітня

Кваліфікація 09:00 – субота 13 квітня

Гонка 10:00 – неділя 14 квітня (пряма трансляція на каналі МЕГА)

(* - Час київський)

В’ячеслав КОБРЖИЦЬКИЙ, Sport.ua 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете
Теннис | 25 апреля 2024, 16:22 22
Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете

Даяна чудесным образом сумела переиграть Эмилиану Аранго в Мадриде

Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины
Футбол | 25 апреля 2024, 11:05 14
Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины

Анчелотти планирует выпустить Кепу и Куртуа в старте в ближайшее время

Комментарии 7
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Zhora15
А канал МЕГА ,ЩО ПОКАЗУЄ????????
tar_anor
Будемо дивитись в онлайні, але звичайно прикро що нікому не цікаво донести формулу до українського телеглядача.
CubiQ
Пусть Лотус сделает дубль. Пускай придержат основных конкурентов.
Дьявол
Мда, і тому так прикро чути, що ми якась футбольна чи спортивна держава... Нам до цього визначення - як до неба пішкарусом...
Hassassin
Насправді залишається сподіватися на ті умовні 20%, хоча надія жевріє, а не живе.
Дьявол
І варто додати, що Гран-прі Китаю з вірогідністю 80% буде останнім в поточному сезоні на українському телебаченні... Нові "мітли" холдингу "Інтер" не хочуть платити за Ф-1, яка, на жаль, має рейтинги значно нижчі, ніж всякий там дебілізм типу "Шукаю чоловіка", "Знаходжу тещу", "Вб'ю жінку"...
CubiQ
Не будет у Макларена качественного прорыва в Шанхае. Походу его до Европы не будет. Баттон вон в шоке с шин, особенно с софта, который работает один круг, а дальше теряет по секунде с круга. Перес вообще будет рад попасть в третью часть квалификации.
При таких раскладах мне, в принципе, всё-равно кто победит, абы не Феттель.