Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Автоспорт
| Обновлено 11 ноября 2021, 18:39
838
0

Огляд IV етапу Чемпіонату України з картингу Ротакс 2017

Наш традиційний огляд недільного дня змагань

| Обновлено 11 ноября 2021, 18:39
838
0
Огляд IV етапу Чемпіонату України з картингу Ротакс 2017

IV етап Чемпіонату Ротакс Моджо Макс Челендж Україна став чудовим продовженням змагання. Ставки підіймаються, оскільки залишилось всього два етапи до визначення представників від України на Гранд Фінал.

Наш традиційний огляд недільного дня змагань:

Micro

Юні дарування продовжують дарувати нам неймовірні по насиченості подій гонки. Приємною відзнакою цього етапу стало більш активне приєднання до трійці лідерів Дмитра Коржавіна, який в першому фіналі після старту спочатку обходить Янніса, потім під’їжджає та обходить Сашу Бондарєва, продовжує набирати хід та показує кращий час кола. Попереду лідируючий зі старту Ростік Костина, але Дмитро дуже швидкий сьогодні і йому вдається вийти в лідери. Отже перша четвірка стає однією «монолітною» частиною пелетону, в якій кожен робить все можливе для перемоги. Ростік відразу шукає можливості для контратаки. В кінці прямої починає заходити в середину повороту і обходить Діму, а слід за ним Діму також проходять і Саша і Янніс, які йдуть впритул за ним і у Діми просто немає фізичної можливості влізти в цей «паровоз». І боротьба переходить на новий виток протистояння та продовжується до самого фінішу. Саша обходить Ростіка і виходить в лідери. Антон Мороз бореться з Ярославом Нельгою за кращу позицію. А фініш гонки проходить в кращих традиціях для цього класу – після дуже насиченого останнього кола та останніх поворотів перша четвірка фінішую поруч один від одного, а перемога цього разу достається Ростиславу. Другий фінал стає не менш видовищним та насиченим на події. Виграє в ньому цього разу Саша Бондарєв.

Отже, у підсумку пілоти розмістилися на п’єдесталі таким чином: перемога за Сашею Бондарєвим (Кононець-моторспорт), друге місце Ростік Костина (Borsch Racing), третій Янніс Андрос (ДЮСШ «Автомобіліст»).

Mini, І-й фінал, 8 кіл. Другий фінал 9 кіл.

Лідером в цьому, поки що, небагаточисельному класі є Олександр Партишев. Кукурузов Данііл та Станіслав Ровний ведуть боротьбу за другу позицію з багаточисельною кількістю обгонів один одного в обох фіналах. Підсумок етапу - перемога за Олександром (Borsch Racing), Данііл (ДЮСШ «Автомобіліст») - друге місце, і бронза за Станіславом (Dnipro Kart).

Junior

Путятін Слава неймовірно стартує і виходить третім, а Лушкін виграє одну позицію на старті, обійшовши Ріту. До Путятіна під’жджає Жора і обходить його, Влад не встигає закритися, дуже щільно йдуть пілоти, і пропускає ще три машини. Лідер Іванченко Влад. Жора обходить також Лушкіна і стає другим. Два лідери трохи відриваються, а далі 5 пілотів ведуть неймовірну боротьбу між собою. Неможливо описати хто, коли займав яке місце, оскільки сказати скільки раз були зміни позицій, просто неможливо. Як тільки один з пілотів починає когось обганяти, його відразу проходять «паровозом» 3-5 інших спортсменів. Слава Путятін після того, як відкотився в кінець пелетону, починає прориватися і в неймовірній боротьбі виходить на третє місце, але буквально майже відразу його знову обходять два пілоти. Здається, гонка для нього втрачена, але на передостанньому колі Лушкін і Мартинюк зіштовхуються , втрачають час і цим зміг скористатися Влад, хоча він ледве встигає їх об’їхати. На стартовій прямій пілоти вчотирьох майже в ряд!!! І Влад втримує за сосбою трете місце. Видовище і накал пристрастей просто неймовірні!!! Таку чудову гонку трохи підпорчує прикрий інцидент на останньому колі між Рітою та Фурнікою, але в решті з пілотами все гаразд і вони продовжують боротьбу в другій фінальній гонці. Другий фінал також не став виключенням по накалу пристрастей та концентрації боротьби на кожен квадратний сантиметр траси ) Старт - Іванченко перший, Путятін другий, Красько третій. Влад потрапляє в інцидент, втрачає і відкочується далеко назад. Вперед виходить Путятін. За ним Красько і Лушкін. Невдовзі в лідери виходить Лушкін, Ріта відразу за ним і згодом обходить його. Перша п’ятірка йде дуже щільно. Фурніка проривається вперед і стає другим. Ріта веде пелетон, за нею йде напружена боротьба з багаторазовою зміною позицій. Під'їжджає Іванченко. І два останніх кола стає апогеєм всієї боротьби. Всі в протистоянні з усіма…!!! Жора намагається влізти і зіштовхується з Мартинюком. А на них налитає Фурника і загибає вал. Отже перша трійця на фініші в цій драматичній гонці – Ріта, Лушкін, Путятін. У підсумку IV етапу ми маємо таке розташування пілотів: Перемога за Владом Іванченко (Кононець Моторспорт), з перемогою у другому фіналі друге місце на подіумі займає Ріта Щиголева (Borsch Racing), третє місце - Лушкин Павло (PROMARMATURA). P.S. Зверніть увагу на фінальну кількість балів у протоколі. Дякуємо спортсменам за такі гонки!

Senior, I-й фінал 14 кіл, другий - 20 !!!

На формувальному колі заливається двигун у Філенко. Волинець виходить першим зі старту, Лушкин другий. Але його обходить Погрібний. Чернишов обходить Євтєхова і наближається до основної групи пілотів. Лушкин на 3-му колі повертає собі другу позицію.Чернишов обходить Лейченко, але той повертає собі втрачену позицію. На наступному колі вони ще два рази обмінюються позиціями. В трійці лідерів – Волинець, Погрібний, Лушкин на протязі декількох кіл все без змін. На 10 колі до них під’їжджає Чернишов і обходить Лушкина. Краще коло у Чернишова – 47,070 секунди. Але Волинець ще трохи його покращує – 47,067 с. Отже на фініші перший – Волинець, Погрібний другий, Чернишов третій. Другий фінал характеризуються декількома розмінами позицій та цікавою, динамічною і напруженою боротьбою. Богдан Волинець чудово проводить гонку і впевнено лідирує. Денис Чернишов два рази наздоганяє і по черзі обходить суперників, але потім втрачає через те, що вони «паровозом» його обходять. Взагалі, сьогодні дуже часто так траплялося майже у кожному класі. Пілоти ідуть дуже щільно і коли один з них починає обходити когось, то вслід за ним проходять відразу декілька пілотів і той, кого обганяють, нічого не може з цим зробити, протиснутися просто фізично неможливо! Отже у підсумку ми маємо: Золото за Богданом Волинцем (Borsch Racing), срібло у Лушкина Єгора (PROMARMATURA), бронза за Денисом Чернишовим (ДЮСШ «Автомобіліст»).

DD2 Master

Мороз і Ткачук обходять Осінного на старті. Бабенко, який їде за Кривулю, проривається вперед і обходить Нельгу, а потім в момент, коли Осінній обходив Ткачука, обійшов їх двох одним махом, виконавши неймовірний фінт!!! Таким чином він другий, а через два кола він обходить і Мороза і виходить в лідери гонки. У нього також кращий час кола – 47,376 секунди. Тим часом Нельга пресингує Осінного, обходить його, але Осінний перехрещує траєкторію і повертає собі позицію. На передостанньому колі Осінний починає спроби обгону Мороза, в кінці прямої обходить його, але Валерій також перехрещує і відразу повертає собі першу позицію. А до них під'їжджають Нельга і Ткачук, які також борються між собою. Отже, вчотирьох пілоти тримають в напрузі всіх глядачів, останні повороти дуже цікаві та напружені і в результаті фініш дуже щільний, але всі пілоти залишають за собою свої позиції. Старт другого фіналу - перший Мороз, далі Нельга, Осінний, Ткачук, Бабенко, Іванов, Каневський. Осінний намагається обійти Нельгу, але це не виходить, і його обходить Ткачук. А Бабенко починає під'їжджати. Всіх обходить по черзі, а потім втрачає і, нажаль, завершує гонку через технічні негаразди. У підсумку: золото у Сергія Осінного (OSA Kart Racing), срібло у Нельги Віталія (Dnipro Kart), бронза у Ігора Ткачука (PROMARMATURA).

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

За Украину играть не сможет. Игрок Полесья получил вызов в другую сборную
Футбол | 18 марта 2024, 15:43 8
За Украину играть не сможет. Игрок Полесья получил вызов в другую сборную

Эмиль Мустафаев может впервые сыграть за национальную команду Азербайджана

Где смотреть онлайн матч отбора к Евро-2024 Босния и Герцеговина – Украина
Футбол | 19 марта 2024, 00:31 7
Где смотреть онлайн матч отбора к Евро-2024 Босния и Герцеговина – Украина

21 марта в 21:45 состоится полуфинал плей-офф квалификации Евро-2024

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.