Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Автоспорт
| Обновлено 11 ноября 2021, 18:55
2031
0

Неймовірні гонки на Чайці

Під кінець чемпіонату рівень протистояння вийшов на новий рівень.

| Обновлено 11 ноября 2021, 18:55
2031
0
Неймовірні гонки на Чайці

Завершився V-й, передостанній етап Чемпіонату України з картингу. Цього разу пілоти змагалися у вправності на Київській Чайці. Забігаючи вперед, можна сказати, що етап відбувся дійсно цікавим та інколи несподіваним, точно не скучним та звично достатньо напруженим. Протистояння лідерів Чемпіонату в окремих класах перейшло на якийсь новий, інколи несподіваний рівень. Проявлення неабияких вольових якостей окремих спортсменів стало приємним сюрпризом для вболівальників та новою проблемою для їх суперників. Отже, більш детально в нашому традиційному огляді по класам.

Недільні фінальні гонки розпочалися з найбільш потужного та швидкісного класу KZ2. Героєм першого фіналу стає Єгор Скаля, який більшу частину гонки втримує лідируючу позицію, аж доки Олександр Сович, якому довелося відігруватися після не зовсім вдалого старту і випереджати Дерюгу Олександра, обходить його на 12-му колі. На перших колах пелетон розділяється на дві частина, другу з яких декілька кіл веде Руслан Миронов, але Телюк Ілля та Іван Пеклін по черзі проходять його. І Іван продовжує свій "марш кидок" і по-одному обходить Телюка, Скалю та Дерюгу і кидається навздогін за тепер вже лідируючим в гонці Совичем. Але, Олександр впевнено доводить цю гонку до перемоги, а Іван фінішує відразу за ним. Третій на фініші - Олександр Дерюга.

Старт другого фіналу виграє Пеклін, за ним в гонку відправляються Телюк, Совіч, Петренко, Дерюга, який через декілька кіл обходить Петренко. Ілля Телюк не втримується на другій позиції і на 7-му колі Совіч та Дерюга обходять його. Далі, Дерюга Олександр наближається до Олександра Совича та намагається обійти його, але спроба не вдається і замість випередження суперника, він втрачає одну позицію, пропустивши вперед Іллю, який хоч і фінішує третім, але через пеналізацію в решті займає четверте місце. Сович намагається наблизитися до Пекліна на відстань атаки, але Іван впевнено доводить гонку до перемоги. У підсумку: перемагає Пеклін Іван (Victory Racing Team, Київ), другий - Сович Олександр (Promarmatura, Дніпро), третій – Дерюга Олександр (ХОТШ ТСОУ «Лідер», Харків).

У Безкоробці Юніор цього разу не було рівних Іванченко Владиславу, який першим фінішує в обох фіналах. Хоча, в першій гонці його на мить випереджає Георгій Красько, але Влад майже відразу уміло повертає собі лідерство і захищає свою перемогу. Слава Путятін обидва рази фінішує третім. Нажаль, в цьому класі не обійшлося без крешу і першу гонку довелося зупиняти червоними прапорами та потім продовжувати через рестарт. Підсумок етапу: перемагає Влад Іванченко (Кононець-моторспорт, Київ), Красько Георгій другий (ДЮСШ «Автомобіліст», Київ), Путятін В`ячеслав третій (Borsch Racing, Київ).

В класі «Комер Мікро» Дитячої Академії Картингу, в якому приймають участь самі наймолодші пілоти в неділю відбулися справжні гонки, в яких було все – і радість перемог, і сльози розчарувань. Маленькі пілоти віддали на трасі всі сили без залишку заради досягнення наскільки можливо найкращого результату. Тому і не дивно, що коли вдавалося не все, заспокоювати спортсменів доводилося батькам, та тренерам, які дбайливо підтримували своїх «Чемпіонів» на налаштовували їх на нові звершення. В першому фіналі чотири пілоти Тимофій Владіміров, Лев Крутоголов, Лев Слюсаренко та Марк Чупінін разом вели боротьбу за лідерство, виграв яку в підсумку Крутоголов. В другому фіналі не обійшлося без інцидентів, і карти двох пілотів розвертає, спочатку Льва Крутоголова, а потім Марка Чупініна. Таким чином у підсумку першим фінішує Лев Слюсаренко, Лев Крутоголов зумів вийти на другу позицію, а третім фінішував Тимофій Бурлачкін. Підсумкові результати етапу у цьому класі поки що знаходяться під протестом, тому чекаємо на них на наступному етапі.

В класі 60 Міні цього разу також розгорнулася справжнє спортивне протистояння, яке почалося з першого фіналу і продовжилося до останнього сантиметру дистанції другої фінальної гонки. Слід за Ростиславоа Костиною в першій гонці відразу виходить Олександр Бондарєв, але потім він дещо втрачає і включається в боротьбу з Дмитром Коржавіним за третю позицію. А боротьбу лідеру цього разу нав`язує Янніс Андрос, який наздоганяє і обходить Костину. І далі два лідера влаштовують справжнє «родео», тримаючи у напрузі всіх вболівальників і декілька разів обмінюючись позиціями. Дуже красива та зріла гонка!!! Браво пілотам!!! Ростік заїжджає першим, Янніс відразу за ним, Дмитро Коржавін третій. На протязі всієї дистанції другого фіналу Ростік та Янніс повторюють неймовірну боротьбу першої гонки і декілька разів обмінюються позиціями. А доля гонки вирішується в останньому повороті в контактній боротьбі. Янніс ще у швидкісному дальньому повороті займає, здавалося б, невигідну зовнішню траєкторію, але залишається на ній же і в наступному повороті, тепер вже в нього більш вигідна позиція, і далі пілоті пліч-о-пліч вдвох виходять на останню пряму перед фінішем. Хто ж вийде першим….вирішується доля гонки і на кону перемога в етапі!!! Янніс не звертає і не зменшує швидкість, накал неймовірний !!! Вболівальники затамовують подих, і… пілоти вдвох в контактній боротьбі «пролітають» останній поворот, Янніс все на тій же внутрішній траєкторії. Отже, Янніс зовсім трохи випереджує свого суперника і під заслужені оплиски вболівальників виграє гонку. Ростиславу не вистачило зовсім трохи. Дуже напружена і цікава гонка. Отже, перемагає Янніс Андрос (ДЮСШ «Автомобіліст», Київ), Ростислав Костина другий (Borsch Racing, Київ), третій – Олександр Бондарєв (Кононець-моторспорт, Київ).

В класі 60 основна боротьба відбулася між Олександром Партишевим та Олексієм Телюком, переміг у якій у підсумку Олександр. Данііл Кукурузов фінішує третім, Андрій Скок четвертим. У підсумку перемога за Олександром Партишевим (Borsch Racing, Київ), Олексій Телюк другий (ХОТШ ТСОУ «Лідер», Харків), Данііл Кукурузов третій (ДЮСШ «Автомобіліст», Київ).

В безкоробці боротьба за лідерство розгорнулася між Лушкиним Єгором та Богданом Волинцем. У Віктора Кублицького в першому фіналі ламається вісь і відпадає колесо. А у другому фіналі боротьба продовжилася і Богдан Волинець з другої спроби обходить Єгора. А Андрій Філенко зіштовхується з Кублицьким і на повернення в гонку, нажаль, втрачає багато часу, хоча у підсумку він виборює третє місце. Отже у підсумку перемагає Богдан Волинець (Borsch Racing, Київ), Єгор Лушкин другий (Promarmatura, Дніпро), третій – Андрій Філенко (Kovdob Motorsport, Чернігів).

Організатори висловлюють вдячність благодійному фонду імені Олексія Долота за забезпечення грошового призового фонду, а також страховому партнеру – компанії БРОКБІЗНЕС.

Попереду останній шостий етап, який відбудеться через три тижні, який і відповість на всі питання з приводу визначення Чемпіонів України 2017. Бажаємо пілотам гарно підготуватися до вирішальних гонок !

Николай Гой
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 13:06 8
Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024

Бывший главный тренер «Динамо» считает, что опыт Андрея всегда пригодится Украине

Экс-чемпион мира: Фьюри выставляет себя идиотом. Он знает, что попал в беду
Бокс | 29 марта 2024, 01:57 0
Экс-чемпион мира: Фьюри выставляет себя идиотом. Он знает, что попал в беду

Карл Фроч прокомментировал поведение Тайсона перед боем против Александра Усика

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.